Kevinmordet – en oppdatering

Kjære fine lesere, kjære sinte og frustrerte lesere.

Mange har kontaktet meg, kommentert på Instagram, mail, og her på krimbloggen om den mye omtalte Kevinsaken. Fire år gamle Kevin ble drept i 1998. To gutter på fem og syv år tilsto ifølge politiet at det var de som hadde drept Kevin. To barn, som drepte et barn. Men var det egentlig disse to guttene?

Den 13. januar i år skrev jeg et innlegg om akkurat denne saken. Ikke nå. Ikke etter dokumentaren. Jeg skrev om de to guttene og om familien deres. Jeg hadde en politirapport om saken, og jeg baserte mye fakta på den, men også på fakta fra Sveriges Radios podcast «P3 Dokumentär» om Kevinsaken, samt andre artikler. Da jeg skrev denne saken, var det jeg opplyste riktig ifølge alle mine kilder. Det var riktig på det tidspunktet.

I slutten av mars kom den svenske avisen Dagens Nyheter med en granskningsartikkel om saken, og SVT har laget en dokumentar i tre deler om Kevinmordet. Jeg leste Dagens Nyheters artikkel, og begynte å tvile på om det var disse guttene. Da jeg så første episode av SVT?s dokumentar, begynte jeg å tvile litt mer. Nye sider av saken ble belyst, sider som ikke fantes i noen av rapportene jeg har lest. De har nemlig vært hemmeligstemplede, og umulige å få tak i.
Etter første episode av dokumentaren tvilte jeg.

Da jeg så andre episode, hvor de viste avhørene av de to små guttene som angivelig tilstår å ha drept en liten gutt, tvilte jeg ikke lenger. Jeg var jeg helt sikker.
Robin og Christian har ikke drept noen. De drepte aldri Kevin, de vet ikke en gang hva som skjedde med han, og de var ikke tilstede da Kevin døde. De har alibi, som aldri ble rapportert. De tilsto aldri, selv om rapporten skriver det. Faren deres var en bekymret far, ikke en mann med merkelig oppførsel slik som rapporten mener.

I lys av medieoppmerksomheten rundt denne tragiske saken, er det mange som søker etter informasjon om Kevinmordet. Om du «googler» saken, kommer mitt innlegg ganske høyt opp. Innlegger om Kevin er en av de mest leste sakene på denne krimbloggen, noe som jeg synes er veldig bra. Det jeg ikke synes er så veldig bra, er at mange tror at det innlegget er skrevet nå.
Mange skriver at jeg må sjekke fakta, og at jeg må se dokumentaren før jeg skriver om Kevin-saken og at jeg burde slette innlegget.

Jeg sjekker fakta, det er det jeg gjør hver eneste dag, til hvert eneste innlegg. Jeg dobbeltsjekker og trippelsjekker, slik at det jeg skriver skal være riktig. Jeg har lest innlegget mitt om Kevin flere ganger, og kan med hånden på hjertet si at det som står der er helt korrekt i forhold til den fakta som forelå på det tidspunktet den ble skrevet. Jeg angrer ikke på at jeg skrev det, og jeg kommer ikke til å slette innlegget.

Jeg jobber med et nytt og større innlegg om nettopp Kevin-saken, og det kommer når jeg føler at all fakta er sjekket, og alle sider av saken er fremme, og jeg gleder meg til at dere skal lese. Jeg gleder meg også til å høre hva dere synes, og hva dere tenker om saken.

Denne krimbloggen er ingen ting uten dere, deres kommentarer, mailer og innspill. Dere lesere er veldig viktige for meg. Jeg håper dere som skriver stygge ting, kan tenke dere litt om før dere tømmer dere for ukvemsord og tar ut deres frustrasjon i en mail eller en anonym kommentar. Selvfølgelig er jeg klar over at en krimblogg som denne skaper engasjement, og det er jeg fortsatt glad for. Saklig, konstruktiv kritikk tar jeg mer enn gjerne imot, men når det verken er saklig eller konstruktivt må jeg si ifra.

Og til alle dere som alltid liker, deler, kommenterer og heier frem denne krimbloggen ? tusen takk!
 

-Pernille

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg