hits

The Amityville Horror: Mordene

Det er den 13. November 1974. En ung mann løper inn i en lokal pub midt på natten. Han roper at noen har skutt foreldrene hans, og er tydelig livredd. Flere av pubgjestene reiser seg og bestemmer seg for å dra til huset sammen med mannen for å ringe politiet. De går sammen inn i huset, og finner seks mennesker døde.


112 Ocean Drive. Bilde fra www.theamityvillefiles.com 

Politiet ble raskt tilkalt, og kom til åstedet vel vitende om at det var flere døde mennesker i 112 Ocean Avenue i byen Amityville i Long Island, New York. De tok seg inn i huset, bevæpnet i tilfelle morderen fortsatt var på åstedet. I hvert av soverommene fant politiet døde mennesker, i alt seks stykker. De lå på magen i sengene sine, med ansiktet ned. Alle lå samme stilling, og alle var skutt. Foreldrene i huset, Ronald DeFeo Sr.(44) og Louise DeFeo (42) var skutt to ganger, mens barna var kun skutt en gang hver.

Den eneste overlevende, eldstesønnen Robert Joseph DeFeo Jr., eller Butch som han ble kalt, fortalte at det var mafia-torpedoen Louis Falini hadde drept familien hans. Politiet satt med en gang store styrker i å finne Falini, som allerede var en ettersøkt kriminell. I mellomtiden tok de med seg Burch til politistasjonen for avhør. I avhørene snakket 23 år gamle Butch usammenhengende, og endret forklaring flere ganger. Politiet begynte å fatte mistanke om at noe ikke stemte med Butch, som virket helt krakilsk. De lot ham sove noen timer i en fengselscelle for å roe seg litt ned, og bestemte seg for å fortsette avhørene neste dag.

Neste morgen begynte Butch DeFeo å fortelle hva som egentlig hadde skjedd natten før. Han sa det var kun han selv som hadde drept familien sin, med en 35.kaliber Marlin-rifle. Han syntes det hadde gått så fort, og uttrykte at da han først hadde startet med å drepe, klarte han ikke å stoppe. Butch DeFeo ble samme dag siktet for drap på seks mennesker.


Butch DeFeo. Bilde fra Wikipedia

Det var en del aspekter som virket merkelig med drapene. Alle seks ble funnet i sin egen seng, i samme stilling; på magen med ansiktet ned og skutt til døde. To skudd hver var tildelt foreldrene, mens Butch sine yngre søsken hadde blitt drept av kun ett skudd hver. Butch hadde ingen våpentrening på forhånd, likevel hadde han skutt med en viss presisjon.

Et annet spørsmål, som fortsatt er et mysterium, er hvorfor ingen av de drepte hadde tegn til verken forsvarsskader eller at de var blitt dopet ned. Åtte skudd med rifle ble avfyrt, men ingen, ikke en gang naboer hørte noen skudd. Butch hadde ikke brukt lyddemper. Det kan til og med se ut som at ingen i familien hadde hørt skuddene heller, siden alle bortsett fra to sov da de ble drept.

En rifle smeller høyt, det er det ingen tvil om. Så hvorfor hørte ingen skuddene? Hvordan klarte Butch alene å ha drept hele familien, uten tegn til kamp? Politiet stilte seg de samme spørsmålene, og flere av de som etterforsket saken mente han måtte ha hatt en medhjelper. Som skrevet tidligere, ga Butch flere versjoner av hva som skjedde på mordnatten. Han sa alt fra at moren hadde drept familien, og han selv hadde skutt moren i selvforsvar, til at søsteren Dawn, var den egentlige morderen. Han begynte også å snakke om en dame i New Jersey som hadde drept familien hans. Men en ting, som også kom frem i rettssaken og ble snappet opp av media, var at han hørte stemmer som befalte ham å drepe.

Butch mente at det var noe paranormalt i huset, og at det var åndene som fikk han til å begå de grusomme mordene. Dette var det flere som bet seg merke i. Psykiatriske undersøkelser ble foretatt, men ingen av de rettsoppnevnte psykiaterne kunne finne tegn til psykisk sykdom. Butch kunne straffes for det han hadde gjort, i følge dem.

Den 21. November 1975 ble Butch, eller  Ronald Joseph DeFeo som han heter, dømt for seks mord, og fikk 25 år til livstid i fengsel. Han har flere ganger overprøvd dommen, og hevder hardnakket den dag i dag at huset er hjemsøkt og at åndene fikk han til å drepe. Han har søkt om prøveløslatelse flere ganger, men alle har blitt avslått.

Så, hva har denne saken med skrekkfilmene The Amityville Horror og The Amityville Haunting? Har du sett dem? I så fall kjenner du kanskje historien om familien som bodde i huset før for eksempel familien Lutz flytter inn. I filmen flytter barnefamilien inn i huset, som har en forhistorie der en hel familie ble slaktet av den eldste sønnen. Forfatteren Jay Anson utga i 1977 boken The Amityville Horros, som filmene er basert på.
Historien fra boken er basert på DeFeo-mordene, selv om den ikke stemmer helt med hva som skjedde i virkeligheten. Huset finnes på ordentlig, i sommer var det faktisk til salgs.

Adressen 112 Ocean Avenue er byttet til 108 Ocean Avenue, fordi skrekkfilmentusiaster og spøkelsesjegere ofte tar seg inn på tomten. Huset ble også kjent da de paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren undersøkte det, og fant flere onde ånder der. Faktisk, ble flere bilder tatt, og et av bildene omtales som det mest kjente spøkelsesbildet i verden. I hjørnet ser man en liten gutt, som visstnok skal være den yngste av DeFeo-barna. Hva tror du?  


Spøkelsesgutten fra Amityville. Bilde fra www.theparanormalguide.com

Kilder: www.theamityvillefiles.com
         www.murderpedia.com 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

True Crime Norge

True Crime Norge

30, Oslo

Mail: post@truecrimenorge.no Jeg er ikke etterforsker eller politi, bare veldig interessert i True Crime. Denne siden tar for seg drapsgåter, mysterier og løste drapssaker. Jeg har studert kriminologi og psykologi med fokus på profiling, og prøver å se sakene fra disse perspektivene. Jeg har holdt på med True Crime i mer enn ti år, og denne siden er et resultat av det. Legg gjerne igjen en kommentar om du er enig eller uenig, så lenge du er saklig. Ønsker gjerne mail med tips til saker du vil lese om. Alt som skrives i på denne siden eies av True Crime Norge AS, og kan ikke benyttes uten tillatelse selskapet. All research er min egen, og jeg bruker som oftest krimkrøniker, medier og politirapporter som utgangspunkt i det jeg skriver. Tusen takk for at du leser! - Pernille

Kategorier

Arkiv